|
Site İstastiği |
|
|
şu ana kadar 66147893 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
|
| |
Gönderen: huseyin Tarih: 24/06/2023 03:12 (1458 okuma)
GÜNLÜK HAYATIMIZA GİRMİŞ YAĞLAR- HİDROJENİZASYON, İNTERESTERİFİKASYON VE FRAKSİYONEL YAĞLAR
Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER
Hidrojenizasyon ve interesterifikasyon margarinlere ve bu marginlerin kullanıldığı ürünlere GİMDES neden sertifikalama yapmıyor?
Margarinler üzerinde pekçok yazı yayınlandı. Bu yazılarda çeşitli yönleri ile margarinlerin sağlığımıza verdiği zararlar uzman ve araştırmacılarımızın açıklamaları ile ortaya kondu. Bu bilgiler ışığında, GİMDES olarak, yaşam tarzımız içerisinde margarine yer vermememiz gerektiğine dair endişelerimiz devam etmektedir ve bu sebeple margarine ve margarinli ürünlere helal sertifikalama yapmıyoruz.
Bilindiği gibi bitkisel sıvı yağların hidrojenizasyon veya interesterifikasyon denilen metodu ile yapay olarak katılalıştırılmaları sonucunda elde edilen yağlara margarin denmektedir. Margarinler doymuş yağ gurubuna giren yağlardır. Bünyelerinde yapay olarak oluşan trans yağları da barındırırlar. Son yıllarda, bütün dünyada margarinlerin zararları, hastalık yapma rizkleri ayyuka çıkınca yeni arayışlara yönelen margarin sanayicileri, yeniden görevlendirdikleri bilim adamlarının buldukları bitkisel sıvı yağlardan margarin yapımı için interesterifikasyon denilen bir yöntemi kullanarak, margarinlerini kullanmaya devam ettiler.
İnteresterifikasyon, basitçe doymamış yağ asitlerinin hidrojenle doyurulması yerine, katılığı sağlayacak yağ asitleri ile sıvılığa neden olan yağ asitlerinin enzim ya da kimyasal yöntemler kullanılarak birbirleri ile değiş tokuş ettirilmesidir. Bu yöntem eski margarinlerde bulunan trans yağlarını bir hayli azalttı ama tamamen yok edemedi. Yapılan tüm analizlerde, bu yeni yöntemde de margarinlerin içindeki trans yağların sıfıra inmediği görülmektedir. Margarinciler, 100 gram yağda 1 gram'ın altındaki trans yağlarını yanlış olarak sıfır trans yağı olarak lanse ediyorlar. Sıcak preslenmiş bitkisel kökenli yağların kullanıldığı paketli ya da paketsiz gıdaların ne kadar yaygın kullanıldığı düşünüldüğünde, alınan toplam dozun arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Margarin Yağlarının Verdiği Zararlar :
(Devam iin: GÜNLÜK HAYATIMIZA GİRMİŞ YAĞLAR- HİDROJENİZASYON, İNTERESTERİFİKASYON VE FRAKSİYONEL YAĞLAR) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 18/03/2023 04:08 (952 okuma)
JELATİN ÜRETİMİNDE İSTİHALE SORUNU!
İSTİHALE, necis bir maddenin yapı değişimine uğrayarak temiz hale gelmesini ifade eden fıkıh terimidir.
Jelatin: sığır, koyun, kanatlı, balık ve domuz gibi hayvanların derileri, bağ dokuları ve kemiklerinden kısmi hidrolizi ile üretilen kolajen cinsi bir proteindir.
Kolajenin jelatine dönüşümündeki değişim, sıvı yumurtanın kaynatılarak katı yumurta haline gelmesine benzetilmiştir. Bu görüşü benimseyenlere göre buradaki tek işlem alfa sarmal yapısındaki hidrojen bağının değişmesidir. Ancak bu işlem yumurtayı farklı bir madde haline getirmemiştir. Dolayısıyla kolajenin jelatine dönüşümünde sadece fiziksel ve kimyasal özelliklerde farklılaşma meydana gelmektedir. Sonuç olarak kolajenin kaynağı olan hayvanın kendisi veya kesimi helâl değilse jelatin de helâl değildir.
Gelatin, ürünlerde jelleştirme, koyulaştırma, sırlama, kapsülleme maddesi olarak kullanılır. Pek çok pastacılık ürünlerinde, yoğurtta, dondurmacılıkta, eritilmiş peynir ve kaşar üretiminde, margarinde, et ve salam, sosis, sucuk, jambon gibi et ürünlerinde, marshmellov, jelybon, karamela gibi şekerleme ve tatlılarda, meyve sularında, meyve ve sebzelerin sırlanmasında, jikletlerde kullanıldığı gibi ilaç yapımında, kapsül, film tablet yapımında, kan verme ürünlerinde, krem, losyon, şampuan, parfüm gibi cilt ve saç kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve karbonlu kağıt yapımında da kullanılmaktadır.
Müslümanlar için çok daha sinsi ve vahim bir durum nedir biliyormusunuz? Meyve suyu ve konsantrelerinin ve dondurmaların üretiminde jelatinin kullanılmasıdır. Bir renk verme ajanı olarak çoğunlukla kullanılan beta-karoteni dengede tutmak için nihai ürüne eklendiği gibi meyve sularının arıtılmasında ve dondurmaların çabuk katılaşmasında da da jelatin kullanılmaktadır.
Firmalardan doğru bilgi elde etmekteki güçlükler sebebi ile, meşrubatlardaki ve dondurmalardaki jelatinden kaçınmak için en iyi tavsiyemiz, etiketlerinde beta-karoten vs gibi boyar maddeler belirtilen meşrubatlardan, meyve sularından ve dondurmalardan uzak durmanızdır. Ayrıca tüm meşrubatlarda olduğu gibi meyve sularında ve dondurmalarda da hayvan kökenli boya maddelerinin (cochineal gibi), fareler üzerinde yapılan testlerde tümör oluşturduğu tesbit edilen aspartam gibi suni tatlandırıcıların ve raf ömrünü uzatmak için kullanılan ve pekçoğunun sağlığa zararlı etkilerinin olduğu bilinen diğer katkı maddelerinin varlığı bizi bu tavsiyemizde haklılığımızı pekiştirmektedir.
https://www.gidaraporu.com/jelatin-kitabi_g.htm GİMDES ONAYLI HALAL DUNYA ONLİNE MARKET
(Devam iin: JELATİN ÜRETİMİNDE İSTİHALE SORUNU! ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 05/02/2023 08:33 (1105 okuma)
BİTKİLER ŞİFA KAYNAĞIMIZ
Dr.Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER
“Allah’ın gökten indirdiği suyu görmedin mi? Biz onunla renkleri çeşit çeşit meyveler çıkardık”(35/27)
“Biz, yeryüzünde nice nice hurma bahçeleri, üzüm bağları yarattık…”(36/34)
“Orada meyveler ve salkımlı hurma ağaçları vardır. Yapraklı taneler ve hoş kokulu bitkiler vardır. Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlıyorsunuz?”(55/11-13)
Sebze, meyve, tahıl ve kurubakliyat gibi bitkisel gıdalarımızda doğal olarak bulunan maddelere fitokimyasallar (bitki kimyasalları) adı verilmektedir. Besinlerin içersinde bilinen 8 binden fazla fitokimsayal bulunuyor. Çoğunun mekanizmaları hala yeterince bilinmiyor. Ancak son yapılan çalışmalar bazı besinlerin sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olduğunu gösteriyor.
Rabbimizin bize lütfettiği namütenahi nimetler karşısında, dengeli tüketmek ve şükretmek yerine, halâ endüstride üretilen, pek çok zararlı ve haram olma ihtimali taşıyan katkı maddeleri ihtiva eden ve market raflarında cicili bicili renk ve görüntüleri ile avlarını bekler gibi duran yapay gıda maddelerile yaşamlarını sürdürürken yayınlarımız karşısında aradıklarını mevcut marketlerde bulamayan “şimdi biz ne yiyeceğiz” diye feryat eden, paniğe kapılan kardeşlerimize GİMDES seyirci kalmamış Helal ve Tayyib sertifika verdiği 18bin çeşit ürünü tüketiciye ulaştırmak için Halal Dunya Marketleri Birliği ile HDM Market zincirini kuvveden fiile geçmesi için çalışmalar başlatmış ve yürütmeye devam etmektedir.
Günlük hayatımızda olmazsa olmaz durunda olan bazı bitki beslenme maddelerimizi bu gözle yakından hatırlamaya çalışalım.
"Ispanak ve yumurta sarısında bulunan madde antioksidan özellik taşıyor. Meme kanseri, akciğer kanseri riskini azaltıcı özelliği var.
Domates ürününde prostat kanserinden koruyucu özellik bulunuyor. Ayrıca domates kolon kanserini de önlüyor, kan şekerini düşürüyor, total kolesterol ve LDL kolesterolü düşürüyor.
Tahıl ürünleri de günlük beslenmede yer almalıdır, ama doğal haliyle.
Brüksel lahanası’nda meme, prostat, kolon ve akciğer kanserinden koruyucu özellik var. Lahanagillerin hepsi zaten kansere karşı koruyucudur.
Turunçgillerde 2 aktif bileşen var. Bazı kanserlerden özellikle meme, karaciğer ve pankreas kanserinden koruyor. Yapılan son çalışmalara göre turunçgiller, tip 2 diyabet, astım, katarak ve romatoid artrit gibi hastalıklara karşı kişiyi koruyor.
Elma, brokoli, marul, nar; HDL yükseltici, LDL düşürücü özelliklere sahipler. Özellikle elmanın kabuğunda antioksidan özellik çok daha yüksektir.
Nar; kanser koruyucu ve kuvvetli bir antioksidandır. Soya; koroner kalp hastalıklarından koruyor. diyette doymuş yağ oranını da azaltırsak koroner kalp hastalığı riskini azaltmış oluyoruz.
Keten tohumu ve yonca ; koroner kalp hastalıkları konusunda yapılan bazı çalışmalarda koruyucu özelliği fark edildi. Tabii, tüketilen miktar önemlidir.
(Devam iin: BİTKİLER ŞİFA KAYNAĞIMIZ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 24/10/2020 06:56 (1798 okuma)
“BUGÜN MÜSLÜMANLAR;EĞİTİMDE 5 TEMEL SORUNLA KARŞI KARŞIYADIR"
Bunlar; eğitim kalitesini artırma, toplumun değişen yapısı üzerine şumüllü ve derinlikli araştırma yapma, küresel rekabetin artması, kapitalizm adı altında bilim ve teknolojide ve liberalizm adı altında ekonomide yeni sömürgeciliğin ortaya çıkması ve zayıf insan kaynaklarıdır.”
12. HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLER KONFERANSIMIZ İLK DEFA ONLINE OLARAK 3-4 EKİM 2020'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Konferansımız Bütün Dünyadan Yüzlerce Kişi Tarafından İzlendi
Konularında uzman olan konuşmacılarımızın konuşmalarını yayınlamaya devam ediyoruz.
Konferansımızı takip imkânı bulamamış takipçilerimiz sitelerimizi takip ederek bu ihtiyaçlarını sağlamış olacaklardır.
altıncı Konuşmacımız Endonezya'dan: Dr. Amirsyah Tambunan
İnsan Kaynakları Gelişimi İçin Eğitim Stratejileri
“Endonezya, eğitimde 5 temel sorunla karşı karşıyadır. Bunlar; eğitim kalitesini artırma, toplumun değişen yapısı üzerine şumüllü ve derinlikli araştırma yapma, küresel rekabetin artması, kapitalizm adı altında bilim ve teknolojide ve liberalizm adı altında ekonomide yeni sömürgeciliğin ortaya çıkması ve zayıf insan kaynaklarıdır. Bu sorunları çözmek adına bilişim teknolojilerindeki (IT) gelişmeler takip edilmeli, yenilikçi ve açık zihinli şahısların yetiştirilmesine özen verilmelidir. Bunları elde etmek adına doğru stratejiler geliştirilmelidir ve öğrenciler istidâtlarına, karakterlerine ve davranışsal analizlerine göre geliştirilmelidir ki hem öğrenciler daha hızlı tekâmül etsin hem de bu süreçte eğlenerek kendi istekleriyle eğitilebilsinler.”
(Devam iin: Bugün Müslümanlar, eğitimde 5 temel sorunla karşı karşıyadır.) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 10/09/2020 03:50 (4915 okuma)
MÜSLÜMAN TÜRKİYENİN YÜZAKLARI HDM SULTANGAZİ/2 /İST. ŞUBESİ 12 EYLÜL CUMARTESİ SAAT 14 00 DE AÇILIYOR.
‘Ey iman edenler! Eğer siz yalnız Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların helal ve tayyib olanlarından yiyin ve Allah’a şükredin’ (Bakara 2/172)
Adres:Sorumlu:Ahmet DEMİREL. Uğurmumcu Mah. L. Cad. No: 13 Sultangazi /2 /İst. İletişim- 0536 647 95 59
HALAL DUNYA MARKETLERİ toplum bilincinde yavaş yavaş önemli bir yere doğru ilerliyor.Yeni bir vizyon ve yeni bir misyon ile yeni bir konsept ortaya koydu. Bu marketlerin çevresindeki müslüman bireyler bu konsepti sevdi. Şüphesiz yılların oluşturduğu yoğun alışkanlıkları birdenbire değiştirmek kolay değildir. Buna rağmen helal gıda arayışının bir seviye kazanması sebebi ile bu kolay olmayan helale dönüş değişimini nisbeten kolaylaştırdığına şahid oluyoruz. 12 Eylülde açılışını yapacağımız Sultangazi/2 şubemizin sorumlusu Ahmet DEMİREL Helale gönül vermiş bir kardeşimiz. GİMDES Başkanı Dr. H.K.BÜYÜKÖZER de bu açılış vesilesi ile, ez cümle şunları söyledi:
“Halal Dunya Marketleri, GİMDES denetiminde kurulmuş, insanlara helal ve sağlıklı ürünleri ulaştırmayı kendisine prensip edinmiş ülkemizin yeni ve mecburi bir oluşumudur. Mecburi kelimesini özellikle kullanıyorum. Çünkü günümüzde her alanda olduğu gibi gıda, kozmetik ve temizlik sektöründe de çok çeşitli hileler ortaya konulmakta, inançlarımıza uygun olmayan, sağlığımıza zararlı katkılar içermektedirler. Bu da Halal Dunya Marketleri gibi oluşumları mecburi hale getirmektedir.
Öncelikle müşterilerimiz bu marketlerden alışveriş yaparken marketimizin ve marketimizde sattığımız markaların bir denetim mekanizmasına tabi olduğu bilinciyle içleri rahat alışveriş yapabiliyorlar. Bir baba veya anne çocuğuyla geldiğinde “hadi çocuğum istediğini alabilirsin” cümlesini iç rahatlığıyla söyleyebiliyor. Bu marketleri, market yöneticilerini ve müşterilerini gördükten sonra GİMDES ne iyi yapmış da bu market zinciri projesini yürürlüğe sokmuş. Bu fedakar, idealist ve öncü ruhuna sahip bu insanlar ne iyi yapmışlar da imkânlarını seferber edip bu projeye destek vermişler diyorum. İnanıyorum ki bu hizmetler yarın milyonlarca müslüman tarafından hayırla yadedilecektir.
(Devam iin: MÜSLÜMAN TÜRKİYENİN YÜZAKLARI HDM SULTANGAZİ/2 /İST. ŞUBESİ 12 EYLÜL CUMARTESİ SAAT 14 00 DE AÇILIYO) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 27/02/2020 10:24 (7388 okuma)
BU HAFTAKİ BEREKETLİ CUMADA ÜÇ KIYMETLİ ESERİN HDM’LERDE İNDİRİMLİ KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ
HALAL DÜNYA MARKETLERİNDE: 28 Şubat-06 Mart 2020 BÜYÜK İNDİRİM GÜNLERİ
“Bereketli Cuma İndirimi” kampanyamız, bu hafta da GİMDES'den indirimli KİTAP KAMPANYASI ile devam ediyor
“Bütün Ürünlerimiz Helal ve yerli, Helal ve milli. Hem de İndirimli”
“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.”(Cuma 9,10)
“Güneşin üzerine doğduğu günlerin en hayırlısı cuma günüdür,” (Müslim, no:2013, el-Muvatta, no:364, Ebû Dâvûd, no:1048, Tirmizî, no:488, Nesâî, no:1373, İbni Mâce, no:1085,
Helali ve Sağlıklı ürünleri arayan kardeşlerimizi HALAL DUNYA MARKETLERİMİZ’e davet eriyoruz
Tüm GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Firmalarımızı görmek isterseniz TIKLAYINIZ.... GİMDES HELAL VE TAYYİB SERTİFİKALI FİRMALARIMIZ
Tüm GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Ürünleri satın almak isterseniz TIKLAYINIZ SERTİFİKALI ÜRÜNLER İÇİN HDM MARKET ŞUBELERİMİZ
ONLİNE HALAL DUNYA MARKETİMİZ’den GİMDES Helal Ve Tayyib Sertifikalı Ürünleri satın almak isterseniz TIKLAYINIZ SERTİFİKALI ÜRÜNLER İÇİN ONLİNE HDM MARKET ŞUBEMİZ
GİMDES ONAYLI HALAL DUNYA ONLİNE MARKET
(Devam iin: BU HAFTAKİ BEREKETLİ CUMADA ÜÇ KIYMETLİ ESERİN HDM’LERDE İNDİRİMLİ KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 03/10/2019 03:12 (2422 okuma)
RADYO GİMDES’İ DİNLİYORMUSUNUZ?
Evet, GİMDES’in internet üzerinde deneme yayını yapan RADYO GİMDES’ i dinleme fırsatı bulamadıysanız, dinleyenlerin tavsiyesine bakarak beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Yaklaşık 2005 yılından beri başta GİMDES Başkanı olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinin, Bilim Kurulu üyelerinin, Fıkıh Kurulu üyelerinin ve denetçilerimizin katıldığı, Lale gül FM, Erkam Radyo, Moral FM, Seyir FM gibi çeşitli Radyolarımızın programlarını içeren deneme yayınlarımızı bir defa siz de deneyiniz. Mutlaka beğeneceğinizi düşünüyoruz. Helal ve Tayyib yaşam sistemini takip etmek isteyen kardeşlerimiz, GİMDES’in en yetkili kimselerinin konuşmalarından birebir istifade edeceklerdir. Denedikten sonra da görüşlerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz.
Ailecek radyo dinlemek isterseniz RADYO GİMDES’i dinlemenizi tavsiye ederiz. Dinlemek için Tıklayınız;
RADYO GİMDES
(Devam iin: RADYO GİMDES’İ DİNLİYORMUSUNUZ?) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 01/08/2019 03:01 (3500 okuma)
MÜSLÜMANIN “Helal İlaç” SORUMLULUĞU
20 Temmuz 2019’da GİMDES merkezimizde gerçekleştirilen “HELAL İLAÇ” zirvesinde Dr Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER’in yaptığı konuşma;
“İlaçta “Helal” kavramı sorgulandığında, konu ile ilgili birçok olumlu ya da olumsuz ön kabuller ortaya çıkabilir. Bunun sebebi ise kişilerin helalliğe ve ilaç tüketimine, nereden ve nasıl baktıkları ile ilgilidir. 19. yüzyıl ile hızlanıp günümüze kadar gelen sanayi devrimi, ilaç ve kozmetik ürünler sektöründe seri ve yaygın üretime yol açmıştır. Fakat geleneksel yaklaşımlarında gelişim gösteremeyen İslam toplumlarında ilaç ve kozmetik ürünlerinin kullanımı, sadece yarar-zarar düşüncesi üzerinden olmuş; bu tür temelde kapitalist bir değişime uygun mekanizmalar ile cevap verememişlerdir.
Kur’an-ı Kerim’de haramlık çerçevesi Maide-90, Bakara-173, Maide-3, Enam-145, Nahl-115 ayetlerinde belirtildiği üzere; alkol, ölü hayvan (leş), akıtılmış kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar ve boğulmuş, vurulmuş, yukarıdan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup ta canlı iken kesilmemiş olarak belirtilen usulüne uygun ölmemiş hayvanlar ile sınırlandırılmıştır. İlaç ve kozmetiklerle ilgili “helal” ve “haram” kavramları için de, bu sınır göz önüne alınmalıdır.
İslam dininin yasaklamış olduğu alkol, sarhoşluk vererek bilinci devre dışı bırakan etil alkoldür. Çözücü, taşıyıcı ve birleştirici molekül olarak etil alkolün ilaç ve kozmetik yapımında, özellikle şurup, sprey, inhaler ve tablet formülasyonlarında yaygın kullanımı vardır. Etil alkolün henüz birebir uygun alternatifi yoktur. Su, eter, gliserin ve diğer alkoller etil alkol yerine kullanıldığında maliyet ve toksisitenin artması, ilaçların biyoyararlanım ve farmasotik şekillerinin azalması söz konusu olmaktadır. Ancak bugün için böyle olması, uygun bir alternatifin bulunamayacağı demek değildir. Bu yüzden içerisinde etil alkol bulunan bir ilacın kullanılması önerildiğinde, öncelikle bu kullanım gerekliliğinin sorgulanması lazımdır
(Devam iin: MÜSLÜMANIN “Helal İlaç” SORUMLULUĞU ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 07/07/2019 23:19 (2115 okuma)
HELAL VE TAYYİB BİR HAYAT İÇİN GİMDES
Sizler için, tüm Müslüman kardeşlerimizin her kesimi için yapmaya çalıştığımız hizmetlerimizi merak ediyormusunuz;
Bu hizmetlerimiz için: ”sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir.”(ŞUARA 109) ayeti kavlince sizlerden hiç bir ücret istemiyoruz.
1. Helal ve Tayyib Sertifika verdiğimiz Firmalarımızı ve sertifikalı ürünlerini görmek isterseniz.Tıklayınız GİMDES HELAL VE TAYYİB SERTİFİKALI FİRMALARIMIZ
2. Helal ve Tayyib ürünleri toplu halde görmek, satın almak isterseniz size en yakın Halal Dunya marketimize ulaşmak için Tıklayınız; SERTİFİKALI ÜRÜNLER İÇİN HDM MARKET ŞUBELERİMİZ
GİMDES ONAYLI HALAL DUNYA ONLİNE MARKET
3. Ailecek radyo dinlemek isterseniz RADYO GİMDES’i dinlemenizi tavsiye edriz. Dinlemek için Tıklayınız; RADYO GİMDES
4. Çeşitli TV ekranlarında yayınlanmış programların videolarını görüntülü olarak dinlemek isterseniz, Tıklayınız; GİMDES TV
(Devam iin: HELAL VE TAYYİB BİR HAYAT İÇİN GİMDES) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 05/05/2019 00:34 (2950 okuma)
GİMDES MAYIS 2019 KONFERANS VE SEMİNERLERİ
01.05.2019 Çarşamba Hanımlara Yönelik Seminer Fatih /İSTANBUL SAAT:13:00 Gülin ÇALIŞKAN
01.05.2019 Çarşamba Türkoğlu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu KAHRAMANMARAŞ SAAT:10:30 Mebrure GÜL KALIN
02 .05. 2019 Perşembe Muş Alparslan Üniversitesi Kongre Ve Kültür Merkezi SAAT:13:00 MUŞ Hayreddin İŞBİLİR
02.05. 2019 Perşembe Çanakkale İHH SAAT:15:00 Merkez/ÇANAKKALE
02.05. 2019 Perşembe Ensar Vakfı Merkez/BİLECİK SAAT:14:00 Suat SEZER
02.05. 2019 Perşembe Anadolu Gençlik Derneği Merkez/ORDU SAAT:13:30 Canan YILMAZ
03.05.2019 Cuma Bağcılar İHH Temsilciliği SAAT:16:30 Bağcılar/İSTANBUL Birgül ARSLAN
04.05.2019 Cumartesi Beverwijk/HOLLANDA SAAT: 14:30 Emine ARSLANOĞLU
04.05.2019 Cumartesi Pendik İHH SAAT: 13:30 Bağcılar/İSTANBUL Birgül ARSLAN
04.05.2019 Cumartesi Pendik İHH Pendik /İSTANBUL SAAT:13:30 Esra BOZKURT
04.05.2019 Cumartesi Ağrı Gençlik Merkezi,Ahmed-i Hani Hasbihal Odası (TANIŞMA ÇAYI) SAAT:13:00 AĞRI
04.05.2019 Cumartesi ASD Kız Yurdu Merkez /ERZİNCAN SAAT: 13:30 Melike KILIÇ
04.05.2019 Cumartesi Sinop TÜGVA Temsilciliği Merkez/SİNOP SAAT:13:30 Tuba GÜNER İ
09 Mayıs 2019 Perşembe Medine Yatılı Kız Kur’an Kursu SAAT:13:00 Sorgun /YOZGAT Fatma YAŞAR
11.05.2019 Cumartesi Hatuniye Camisi Şehzadeler/MANİSA SAAT:12:00 Hatice Kübra DEMİRLEK
22 Mayıs Çarşamba Bayrampaşa Kocatepe İlseç Kültür vakfı. Saat 16.30 5. Helal Yaşamda Gençlik Ali Ulvi UZUNLAR – Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER
(Devam iin: GİMDES MAYIS 2019 KONFERANS VE SEMİNERLERİ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 03/02/2019 07:04 (3606 okuma)
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN PLASTİKSİZ EVLER...
2018 nisan ayında yayınladığımız ‘BPA’LI PLASTİK EŞYALARDA KANSER VE KISIRLIK TEHDİTİ ALTINDAYIZ’ başlıklı yazımız devlet katında da ilgi gördü ve bildiğimiz gibi market alışverşlerinde plastik poşet kullanımına sıkı tedbirler getirdi. Bize göre bu tedbirler yetmez. Evlerimizde de büyük bir revizyon yapmalıyız. Konunun ehemmiyeti sebebi ile yazımızı güncelliyerek yayınlıyoruz.
Yaptığımız araştırmlar sonucunda plastiklerin insan sağlığına ne denli zararlı olduğunu görüyoruz. Ölümcül hastalıklara davetiye çıkarmaktansa plastiksiz bir yaşam için tüketimimizdeki alışkanlıkları değiştirmek çok daha mantıklı olacaktır. Peki Plastiksiz bir yaşam mümkün mü?
Daha sağlıklı bir hayat için bazı önerilerimiz;
Her anne gibi çalışan annelerde çocuklarını kendi sütleriyle beslemek ister. Bu sebepten süt sağma makinalarının kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Bu malzemeler artık anne babaların vazgeçilmezi haline dönüşmüştür. Ancak çoğu plastikte olduğu gibi bu makinalarda kullanılan plastiklerde de yüksek oranda BPA bulunmaktadır. Piyasada bulunan plastik biberonların yüzde 95'i BPA içeriyor. Araştırmacılar dört farklı marka plastik biberonu ısıttıktan sonra, bu biberonların sağlığa zararlı olacak miktarda BPA ortaya çıkardığını belirledi
(Devam iin: SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN PLASTİKSİZ EVLER..) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 06/12/2018 12:41 (3044 okuma)
KASIM 2018’DE GİMDES’TEN HELAL VE TAYYİB SERTİFİKASI ALAN FİRMALARIMIZ
İLK SERTİFİKA ALAN FİRMALARIMIZ
1. ENB KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İZMİR DETERJAN-DEZENFEKTAN ÇEŞİTLERİ
2. ARSLANTÜRK TARIM ÜRÜN. SAN. İHR. VE İTH. A.Ş. TRABZON FINDIK ÜRÜNLERİ VE FINDIK YAĞI
3. KARAÇUHA TARIM ÜRÜN. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SAMSUN NATÜREL İÇ FINDIK
4. DESKİM DESTİLASYON KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KOCAELİ PARAFİN ÇEŞİTLERİ
5. ÇAY ÇİFTLİK ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ADANA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
6. ŞANTİYE MÜHENDİSLİK VE DAN. LTD. ŞTİ. İSTANBUL UNLU MAMÜL ÇEŞİTLERİ
SERTİFİKALARINI YENİLEYEN FİRMALARIMIZ
7. ASİL FURKAN YOĞURTLARI YUSUF KARADERE GAZİANTEP YOĞURT VE ANTEP PEYNİRİ
8. DETAY TİCARET- RAMAZAN KILINÇ KARABÜK TUZ ÇEŞİTLERİ
9. M.Z. KİMYASAL ÜRÜN. VE TEMİZ. MALZ. GIDA TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İZMİR DEZENFENTAN-YAĞ ÇÖZÜCÜ
10. BEŞSAN MAKARNA SAN. VE TİC. A.Ş. GAZİANTEP SADE MAKARNA ÇEŞİTLERİ
11. AK GIDA SANAYİ VE TİC. A.Ş. İSTANBUL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
12. 111 PİZZA ÇİĞ KÖFTE VE KAHVALTI SALONU ADIYAMAN PİZZA VE ŞERBETLİ TATLI ÇEŞİTLERİ
13. NUH'UN ANKARA MAKARNASI SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA MAKARNA ÇEŞİTLERİ
14. ÖNEM GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA - AKYURT ŞUBESİ ANKARA UN ÇEŞİTLERİ
(Devam iin: KASIM 2018’DE GİMDES’TEN HELAL VE TAYYİB SERTİFİKASI ALAN FİRMALARIMIZ ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 14/11/2018 05:28 (8289 okuma)
Neden Aşı Yaptırmıyoruz?
Aşı yaptırma konusunda kamuoyunun görüş ve faaliyetlerinin ölçülmesi amacıyla GİMDES Gönüllüleri tarafından bir anket düzenlenmiştir. 623 katılımcı ile gerçekleştirilen anket raporu aşağıda yer almaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlara madalyonun bir de bu tarafı görmelerini tavsiye ediyoruz.
Katılımcılar 18-45 yaş arasındaki ebeveynlerdir.
Sorulara %85 Anne’ler, %10 Ebeveyn’ler, %5 Baba’lar tarafından cevap verilmiştir.
1.Çocuğunuza aşı yaptırmama sebebiniz?
İçeriğinin güvenilir olmaması,İçeriğinin helal olmaması, İçeriğinin sağlıklı olmaması: (%93)
Çevresel Duyum : (%3)
Doktor Tavsiyesi: (%4)
2.Aşı yaptırmadığınızdan dolayı çocuğunuzda herhangi bir hastalık/rahatsızlık meydana geldi mi?
(Devam iin: Neden Aşı Yaptırmıyoruz?) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 24/04/2016 21:01 (4038 okuma)
KIRIKKALE ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDE "HELAL KAZANÇ VE HELAL GIDA" SEMİNERİ
Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi, Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat SEZER tarafından verilen "Helal Kazanç ve Helal Gıda" semineri, AGD Binası konferans salonunda hanımlara ve beylere yönelik olarak iki ayrı seans halinde gerçekleştirildi.
Seminerde, Helal Gıdaya ulaşabilmek için gerekli olan "Helal Kazanç"ı öncelikli olarak anlatan Suat SEZER, daha sonra "Helal Gıda" ve buna ulaşabilmek için gerekli sertifikalama çalışmaları ile Gimdes hakkında bilgiler vermiştir.
(Devam iin: KIRIKKALE ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDE ''HELAL KAZANÇ VE HELAL GIDA'' SEMİNERİ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 09/02/2016 05:55 (3766 okuma)
HELAL SERTİFİKALI DENETÇİ EĞİTİMİ 16-20 ŞUBAT 2016 TARİHLERİ ARASINDA ANKARA’ DA YAPILACAK…
GİMDES Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi Başlıyor….
16-20 Şubat tarihleri arasında gıda, ilaç, kozmetik, temizlik ve ihtiyaç maddelerinde helallik riskleri ve sertifikalandırma süreci, fıkhi meseleler, Helal Güvence Sistemi ve helal denetçi vasıfları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılacak. Eğitim sonunda yazılı ve gerekli görülürse sözlü imtihan ile katılımcılara başarılı olmaları durumunda helal denetçi belgesi verilecektir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİLİKLER:
– Katılımcılar öncelikle İslam dininin müntesibi, dini vecibelerini yerine getirir ve helal hayat tarzını hayatına uygular vasıfta olmalıdır. Tercihte eğitim düzeyi, meslek ve tecrübe dikkate alınacaktır.
– Eğitime katılacaklar için müracaat 14 Şubat 2016 Pazar gününe kadar yapılabilecektir. Kontenjan sınırlıdır.
(Devam iin: HELAL SERTİFİKALI DENETÇİ EĞİTİMİ 16-20 ŞUBAT 2016 TARİHLERİ ARASINDA ANKARA’ DA YAPILACAK) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 07/05/2014 05:48 (3811 okuma)
İMAM HATİP LİSELERİNDE HELAL GIDA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR
GİMDES . 15 Nisan 2014 tarihinde Bahçelievler Çobançeşme Anadolu İmam Hatip Lisesinde GİMDES Baş Denetçisi Kimyager Abdülhamit AKSEL tarafından bir seminer verildi. Çobançeşme AİHL'de şu mevzular hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
1.Helal sertifikalandırmaya neden ihtiyaç vardır?
2.Helal ürün nedir?
3.Helal Sertifikası nedir?
4.Helal ürünlerin güvenilirliği nasıl sağlanıyor?
5.GİMDES Yayın araçları nelerdir ?
6.Helal ürünlere nasıl ulaşabiliriz?
7.Katkı maddelerindeki sıkıntılar nelerdir?
(Devam iin: İMAM HATİP LİSELERİNDE HELAL GIDA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 08/07/2009 11:38 (11602 okuma)
Jelatinin 'helal' üretim yatırımında önemli gelişme...
Bizi sürekli izleyen kardeşlerimz muhakkak hatırlayacaklar, 26.11.2008 günü HELAL GIDA konferansı için gittiğimiz Bangog dönüş yolunda aldığımız bir müjdeli haberi sizlerle paylaşmak için o haberi hemen sizlere ve-nihayet-turkiyede-jelatin başlığı ile duyurmuştuk. O haberimizde, geçen görüşme şöyle aktarılmıştı:
(Devam iin: Jelatinin 'helal' üretim yatırımında önemli gelişme) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 16/03/2009 05:35 (59691 okuma)
YOĞURTTA DOMUZ JELATİNİ
“MD-Domuz jelatinini pazarlayan 3-4 tane firma var bunlar araştırıldığı zaman nerede ve kimler olduğu meydana çıkacaktır. Bu ürünler menşei belirsiz şekilde piyasaya çıkarılıyor…Alan üretici de üzerinde ne yazdığı belli olmayan…şeker çuvallarına doldurulmuş bu ürünleri alıyor. Satıcı, bu yoğurt katkısı diyor; bundan 1 ton süte 4 kilo attığın zaman kaymak gibi yoğurt elde edeceksin ve çok para kazanacaksın diyor…Ne kadar maliyeti, 4 kilosu 40 TL. Diğer yönde maliyeti % 40 etkiliyor. Bir kilo yoğurdun fiyatı 2 TL olduğunu düşünelim. 1 ton sütte 800 TL menfaat sağlıyor.”
(Devam iin: YOĞURTTA DOMUZ JELATİNİ) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 21/12/2008 11:17 (9968 okuma)
JELATİN KİTABI HAKKINDA
İstesek de istemesek de günlük tükettiğimiz pekçok üründe katkı maddesi olarak kullanılan E441 Jelatin(Gelatin), başta domuz olmak üzere helal olsun olmasın pekçok hayvanın deri ve kemiklerinden üretilmektedir. Ülkemize de dış ülkelerden ithal yolu ile getirilmektedir.
Bu konuda türkçede kapsamlı bir yayın bulunmamakta idi. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Jelatin Nedir?, Nerelerde, Ne maksatla kullanılır?,Nasıl Üretilir? gibi önemli sorulara cevap veren “JELATİN” kitabını hazırladık. 2.5 YTL Fiyat ile Müslümanların hizmetine sunulmuştur. Asgari 10 adetlik siparişler kargo ile isteklilerin adreslerine gönderilebilecektir.
Kendinizi bilgilendirmek ve çevrenizdeki insanlara tebliğ hizmeti sunmak için bu fırsatı değerlendirerek “HELAL GIDA” çalışmalarımıza destek olabilirsiniz.
(Devam iin: JELATİN KİTABI HAKKINDA) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
Gönderen: huseyin Tarih: 30/11/2008 03:31 (42374 okuma)
JELATİN KAPSÜL İÇİNDE BALIKYAĞI....
Prof.Dr.Mustafa NUTKU
GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi
“Zarf” denilince hemen aklımıza postaya veya kargoya vereceğimiz mektup veya diğer yazılı kağıtları içine koyup kapattığımız kağıttan yapılmış kap, kılıf, muhafaza gelir. “Mazrûf” da zarf kelimesinden gelir, fakat günlük hayatımızda daha az kullanılır: Zarflandırılmış, zarfa konulmuş gibi manâları yanında, mecazî olarak da; iç, asıl, muhteva manâlarındadır. Mektup zarfının içine konulmuş mektup, mazrûftur.
(Devam iin: JELATİN KAPSÜL İÇİNDE BALIKYAĞI) Kategori: Gıdalarımızda Jelatin
|
|
| |
|