Muhterem Ziyaretçilerimiz,
Hazreti Ömer ( r.a. )’den rivayet edilen bir hadis i ÅŸerifte “Ameller niyetlere göredir.” Åžeklinde çok anlamlı ve günlük hayatımızda rehber olacak bir mesaj bulunmaktadır.
Bu sebeple,sitemizin işlemeye çalıştığı konuda da,ülkemizde ne kadar zor olursa olsun,ailemizin ihtiyaçlarını temin etmeye çıktığımız zaman,niyetimiz daima helal ürünler satın almak olmalıdır. Bunun için,tükettiğimiz gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin temizlik standardını bilmezlikten gelme,ya da boş verme tavrımızı değiştirmeye ihtiyacımız olacaktır.Favorimiz olan gıda maddesinde,çok küçük miktarda alkol olduğunu ya da satın aldığımız ekmekte çok küçük miktarda domuzun herhangi bir uzvundan elde edilmiş katkı maddesi bulunduğunu ya da doktorumuzun yazdığı ilacın kapsulünün veya tablet üzerindeki film tabakasının domuz jelatininden yapıldığını öğrendiğimiz zaman umursamaz bir tavır içerisine girmek yerine,niyetimizi,dikkatli olma ve haramdan kaçma istikametine yönlendirmeye çalışmalıyız.
Biz inanıyoruz ki, ne kadar çok müslüman, marketlerdeki ve eczanelerdeki şüpheli ürünleri satın almaya karşı sorgular ve direnç gösterirse,o kadar çok üretici ve satıcı,müslüman tüketiciye Helal ürünler üretip,satmaya daha çok dikkat sarfedecektir.Tüketiciler olarak,satın alma gücümüzden dolayı marketlere ve eczanelere tesir etme gücüne sahip olduÄŸumuzu unutmamalıyız. Sadece ürünlerin etiketlerini okumak yeterlimidir? Ãœreticilerin, listelemek istemediÄŸi gizli katkı maddelerinin olabileceÄŸini ya da ürünün içerisindeki katkı maddesi % 2 den daha az olursa ,üreticinin bu maddeyi listelemekten kaçındığını düşünebilirmisiniz? Ä°ÅŸte size iki örnek, “Tetesept” isimli ilacın Almanya versiyonunun prospektüsünde aktif maddelerinin yanında kullanılan katkı maddelerini “gelatine, glycerol” olarak belirtmiÅŸ. Türkiye versiyonunun prospektüsünde bu ayrıntıyı göremiyoruz. Danone markası ile üretilen yoÄŸurdun Kanada versiyonunda katkı maddesi olarak jelatin kullanıldığı belirtildiÄŸi halde,Türkiye versiyonunda aynı patentle üretim yaptığı halde etiketlerinde bu bilgi mevcut deÄŸil.
Bazen de etikette yazılı olan kimyasal terimlerin ne manaya geldiÄŸini bilemiyebilirsiniz.O halde, Lütfen, katkı maddelerinin tamamı hakkında tam emin olmadığınız ÅŸartlarda, şüpheli bir alanda bulunduÄŸunuzu ve şüphelilerden kaçınmamız gerektiÄŸini bildiren Peygamberimiz (sav) ‘in mesajını hatırlamalısınız.
"www.gidaraporu.com" sitemiz, bu noktada sizlere yardımcı olmak istiyor. Bunun için sitemizi yakından takip etmelisiniz.Anlamadığınız noktalarda sormalısınız. Noksan gördüklerinizi tamamlaması için yardımcı olmalısınız.
Bu site müslümanların anonim hizmet sitesi olmak istiyor. Müslümanın gözü,kulağı ve dili olmak istiyor.Ä°lgisizliklerimiz,bilgisizliklermiz bizi kendi ülkemizde,öyle inanılmaz bir kirliliÄŸin batağına düşürmüş ki,Peygamberimiz(sav)’in bir hadisi ÅŸerifinde iÅŸaret ettiÄŸi insanın durumuna düşebileceÄŸimizi aklımızdan asla çıkarmamalıyız.
“Ä°nsan Allah yolunda uzun seferlere katlanır,saçları birbirine karışmış,yüzü gözü toza bulanmış bir durumda,iki ellerini gökyüzüne açar “Ya Rab! Ya Rab!” diye göz yaşı döker.Halbuki yediÄŸi haram,içtiÄŸi haram,giydiÄŸi haram.Haram ile beslenmiÅŸ.Böylesinin duası nasıl kabul edilir?”