 |
Son Çıkan Kitaplarımız |
 |
|
|
 |
 |
Site Ä°stastiÄŸi |
 |
|
şu ana kadar 66778638 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 26/04/2015 13:01
MARKETLERDEN GELİŞİGÜZEL ALIP YEDİĞİMİZ İÇTİĞİMİZ GIDALARI TANIYALIM
1-YUMUÅžAK ÅžEKERLER. 2-PATATES VE MISIR CÄ°PSLERÄ°
YumuÅŸak ÅŸekerlemelerde Kritik Noktar:
Su, glikoz, toz şeker karışımına süt, aroma, jelatin, yağ, sitrik asit eklenerek üretilmektedir.
Bu çeşit şekerlemaleri yerli yabancı çeşitli markalarla üreten firmalar ortaya çıktı. Maalesef hepsi de aynı jelatin maddesini ithal ederek ürünlerini üretmektedirler.
Bu şekerlemelerde ayrıca çeşitli renklerde ve aromalarda ürün yapmak için boya maddeleri, tat vericiler ve tatlılık sağlamak için aspartam gibi sentetik tatlındırıcılar kullanılmakta, bunlar da çocuklarda alerjik ve beyinsel hastalıklara sebep olmaktadır.
Bu sebeplerden dolayı GİMDES Firmaların bu ürünlerine Helal ve Tayyib sertifikası vermemektedir.
Siz siz olan bir anlık zevk için bu tehlikeli ve zararlı ürünleri siz de tüketmeyin. Çünkü Allahın size emaneten verdiği vucudunuzun maddi ve manevi sağlığından siz sorumlusunuz
2-PATATES VE MISIR CÄ°PSLERÄ°
Patates ve Mısır cipslerindeki Kritik Noktalar:
Çerez grubunda yer alan cipslerde kullanılan patates ve mısırın GDO’lu olma rizkinden başlamak üzere kızartmada kullanılan yağların kanser riski, akrilamid oluşma riski ve çeşni maddeleri arasında kullanılan Mono sodium glutomat riskini dikkate almak zorundayız.
MSG katkı maddesi alındıktan sonra beyin aşırı duyarlı hâle gelmekte ve daha az baharat tadını daha çok gibi hissetmektedir. Bu madde üzerinde yapılan nörokimyasal çalışmalar sonucunda MSG, düşük seviyeli bir nörotoksin olarak tanımlanmıştır.
Aşağıda belirtilen zararları olduğuna dair görüşler mevcuttur:
Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak Alzaymır, Parkinson, Huntington hastalığı, epilepsi (sara), retinal dejenerasyon (gözde retina tabakası hasarı), yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk gibi rahatsızlıkları tetikliyor.
Çin'li, ABD'li ve diğer bazı araştırmacılarca MSG kullanan insan ve fare deneklerinde MSG kullanmayanlara nazaran 3 kat daha fazla obezite görülmüştür. Büyüme hormonu baskılanması, pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı diyabet, böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar tesbit edilmiştir.
Bu sebeplerden dolayı GİMDES Firmaların bu ürünlerine bugüne kadar Helal ve Tayyib sertifikası vermemişdir. Bir firmamız bu olumsuzlukları gidererek bir üretim gerçekleştirmiştir. Yakın takibimizde bir yıllık sertifika almıştır.
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 4.92 Toplam Oy: 26

|
|
|
 |
|

|