 |
Site İstastiği |
 |
|
şu ana kadar 66713973 sayfa izlenimi aldık. Başlangıç: 01/02/2003
|
|
|
 |
| |
Gönderen:huseyin Tarih: 27/02/2014 03:04
BUGÜNLERDE AKSIRIK, ÖKSÜRÜK, GRİP, NEZLEDEN HER TARAF KIRILIYOR…
Dr.H.K.BÜYÜKÖZER
Hastaneler büyük küçük gripli hastalarla dolup taşıyor. Çocuklarımızın hali perişan. Sağlıklı beslenmiyoruz, sağlıklı hareket etmiyoruz ve Allahımızın yarattığı, bize de tavsiye ettiği şifa nimetlerini yaşam stilimiz haline getirmekten de kaçıyoruz. Batıyı taklid ede ede kendi kültürümüzü, kendi kimliğimizi kaybettik. Batının doğudan duyduğu ama bir türlü uygulayamadığı koruycu hekimlik,şifalı beslenme sistemi bizim kadim kültürümüzde bulunuyordu. Batıyı taklid etme uğruna bu önemli değerlerimizi unuttuk. Şimdi çeşit çeşit hastalıklarla boğuşuyoruz.
Bu yazımızda unutulan bu değerlerimizden bugüne uygun düşen bir demet şifalı bitkilerimizden söz edeceğim . Keçiboynuzu, Ayva, Nar, Çörek otu, Laden, Soğan
KEÇİBOYNUZU (HARNUP)
İngilizcesi “carob” ise de, genelde “St.Johns Bread” olarak bilinir. Almanca’sı da “johannisbrot” dur. Her iki lisanda da “Yahya Peygamberin Ekmeği" anlamına gelir. Yahya peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir.
Birkaç yüzyıl öncesine kadar şeker yerine veya yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak harnup kullanılırdı. Günümüzdeki beyaz şeker üretiminin başlaması ile bu kültür ve bu sağlıklı beslenme yapısı yok olmuştur.
Son bir kaç yıldan beri tekrar eskiye dönüş yolları aranmaya başlandı...
Keçiboynuzunun İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir.
Daha pekçok dertlere derman olabilecek Keçi boynuzu ile ilgili geniş tafsilatlı yazımızı 2007 yılında yayınlamışız sitemizde. Çok ilgi görmüş ki bugüne kadar 396682 okuma yapılmış KEÇİBOYNUZU
AYVA, PEKÇOK HASTALIĞA ŞİFADIR
Meyvesinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlardan bol miktarda bulunduğunu, tohumlarında ise yüzde 14-18 oranında tutkal maddeler, yüzde 16-20 oranında yağ, tanen, renkli maddeler ve yüksek oranda protein, az miktarda amygdalin ve emülsin olduğu belirtilen ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıklarına oldukça faydalı olduğu da bilinmektedir.
Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite iyi gelmektedir.
Daha pek çokfaydaları olan Ayvanın mevsimi olan aylarda bol bol tüketilmesi gereken şifalı bitkilerimizden biri.
Bu konudaki yazımız da 2006’dan beri sitemizde yayınlanmakta ve bugüne kadar 157359 okuma yapılmış. AYVA
NAR, NAR SUYU VE NAR EKŞİSİ
Yemesi zahmetli olan, ekşiliği nedeniyle biraz da yüz ekşitirek yenen narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası.
Narın ve nar suyunun faydaları; " Sağlık açısından özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve. Çünkü insan sağlığına olan faydalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Adeta bir 'ilaç', hatta antibiyotik olan nar, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan koruyor. İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor."
Tatlı nar midede çabuk çözüldüğü için hazmı kolaydır. Ancak zaman zaman midede şişkinlik ve gaz meydana getirdiği için ateşli hastalığı olanlara iyi gelmeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca tatlı nar mideyi kuvvetlendirir, boğaza ve akciğerlere faydalıdır, öksürüğe iyi gelir. Ekşi nar ise mide yanmalarına karşı faydalıdır, diğer narlardan daha fazla idrar söktürür, ishali ve kusmayı keser, karaciğer hararetini söndürür, kabızlığı giderir, kalp ve mide ağzındaki ağrılara iyi gelir.
Allah’ın çok güzel bir nimeti olan narın da namütenahi nnfaydalarını dile getirdiğimiz yazımız 2006’da sitemizde yayına girmiş ve bugüne kadar 200358 okuma yapılmış. http://www.gidaraporu.com/nar-narsuyu_g.htm
ÇÖREKOTU
*Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır. Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi burna çekilir veya tohumları kavrulur, tütsüsü burna çekilir.
Çörek otu ve onun şifa veren hassaları; peygamberi hekimliğin eski zaman bilgi temelinden, yeni zaman bilimsel araştırmalarına doğru...
Bu küçük, fakat inanılmaz şifalı bitki, dünyanın her tarafında çok çeşitli isimlerle bilinmektedir. Bu isimlerden bir kısmı şöyle sıralanabilir. Black cumin (Nigella sativa L. ) seeds, Black Seed, Le Cumin Noir (Graine de Nigelle), Der Schwarzkümmel (Nigella sativa), Habba Sawda, Habbatul Baraka, Shonaiz .
Asırlar boyunca, çörekotu şifalı bitkisi ve yağı, Afrikada, Asyada ve Ortadoğuda, günümüzde de Amerika ve Avrupada milyonlarca insan tarafından sağlıklarını desteklemek için kullanılmaktadır. Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörekotu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için mükemmel bir ilaç olarak kullanılmıştır ki bunların bazıları, solunum sistemi sağlığı, cilt, mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek ve karaciğer fonksiyonları, dolaşım ve bağışıklık sistemini destekleme, koruma ve iyileştirme ve genel esenlik şeklinde ifade edilebilir.
HER DERDE DEVA ÇÖREK OTU...
Peygamberi bir ilaç olduğunu belirttiğimiz çörek otunun ismine eski çağlardaki bazı dini metinlerde rastandığı gibi, İslam Peygamberi(s.a.v)den sahih rivayetle nakledilen hadisi şerifle de önemi en veciz bir şekilde ifade edilmiştir. Hz.Ebû Hureyre(r.a.)'nin nakline göre, Hz. Peygamber (s.a.v) "Size Çörek otunu tavsiye ediyorum. Çünkü onda ölüm hariç her türlü hastalığın şifası vardır" demiştir (Buhârî, "Tıp", 7; Müslim, "Selam", 88; İbn Mâce, "Tıp", 6; Tirmizî, "Tıp", 5).
Bu konudaki geniş tafsilatlı yazımız 2007 yılında sütemizde yayına girmiş ve bugüne kadar 92655 okuma yapılmış. ÇÖREKOTU
ŞİFALI BİTKİLERDEN LADEN (CİSTUS)
Havalar soğudu, gripal enfeksiyonlar da yoğunlaşıyor. Bilhassa gripal hastalıklarda göğüs doluluğu insana nefes alıp vermede sıkıntılı durumlar oluşturuyor. Başına gelen bilir. O zaman çare olacak bir ilaç aramaya başlar insan. Eczanelerdeki ilaçların içeriklerini bilen insanın bir türlü ayakları eczanelere doğru gitmez. Başına gelen bilir demiştim, böyle hastalandığım bir günde doktor öksürük ilaçları yazdı reçeteme. İnceleyince hiçbirini içmeye cesaret edemedim.Ya etil alkol içeriyor, ya çoğunluk insan saçından veya domuz kılından üretilen sistain içeriyordu. İşte böyle sıkıntıya düştüğü bir anda insana Allah’ın yarattığı şifalı bitkiler imdadına yetişir. Şimdi sizlere böyle bir bitkiyi tanıtmak istiyorum. Laden, Cistaceae familyasından Cistus cinsini oluşturan beyaz veya pembe çiçekli bitki türlerine verilen ad. Geniş bilgi içinLADEN
BU SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SOĞAN DOĞAL BALGAM SÖKTÜRÜCÜDÜR
Yüce Rabbimizin bize sunduğu doğal ve şifalı bitkilerden biri de soğandır.
Soğuk algınlığına, grip, astım ve bronşit hastalıklarına faydalıdır ve nefes yollarını açar, öksürüğe karşı etkilidir. Balgam söktürücü bir özellik taşır. Ayrıca soğanın içinde bulunan sistetin maddesi birçok balgam söktürücü ilacın ana maddesidir. Öksürük için ezilmiş soğan, su ve bal veya zeytinyağ karıştırılarak doğal bir ilaç elde edebiliriz.
Daha tafsilatlı bilgi istersenizSOĞAN
|
|
| |
 |
Haber Puanlama |
 |
|
Ortalama Puan: 5 Toplam Oy: 12

|
|
|
 |
|
|